Mustban pácolt tarjaszeletek zelleres almával töltve

A tarjaszeleteket annyira kiverjük, hogy viszonylag nagy szeleteket kapjunk. Bedörzsöljük tört borssal. Egy jól záródó dobozba tesszük, ráöntjük a mustot, a szeletek közé fektetjük az oregánót, és hideg helyen egy napig pácoljuk.

Utána kivesszük, szárazra töröljük a hússzeleteket. Megsózzuk, kirakjuk egy deszkára. Mindegyiknek az egyik felére teszünk két-két vékony szelet zellert, két-két karika almát (lehet héjastul, csak a csumáját vágjuk ki) és egy-két darab angol zellert. Ráhajtjuk a hús másik felét.

Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük egy rétegben a töltött húsokat, és jó lassan sütjük, mindkét oldalát körülbelül tíz percig. Sült krumpli illik mellé.

Karfiolos rakott sertésszelet

 

kaloria 460 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink