Forrás: Pásztor Tünde

Mustban pácolt kacsa hagymás szőlővel

Mustban pácolt kacsa hagymás szőlővel

A kacsacombokat megtisztítjuk, enyhén besózzuk. A mézet felhevítjük, majd felöntjük a musttal, és forrásig
melegítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Amikor a mézes must kihűlt, beletesszük a kacsacombokat,
mellédobjuk a babérlevelet meg az összetört borókabogyót, s a húst egy éjszakát érleljük a pácban.
Másnap a combokat tepsibe tesszük, öntünk alá 2 dl vizet és egy keveset a pácléből. Majoránnával fűszerezzük, azután fóliával letakarva egy bő órát pároljuk a 150-160 fokos sütőben. Amikor a kacsacombok megpuhultak, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük a bőrüket.
A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a szőlőt leszemezzük, félbevágjuk és kimagozzuk. A felolvasztott vajon megfuttatjuk a kockákra vágott hagymát, ráöntjük a maradék, leszűrt páclét, és az egészet összerotyogtatjuk. Amikor a felére beforrt a leve, beletesszük a szőlőt meg a csíkokra vágott mentát, de ezeket már éppen csak átforgatjuk a forró mártásban, hogy a szőlőszemek roppanósak maradjanak.

kaloria 680 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.