Nagymama almatortája

Nagymama almatortája

A puha vajat habosra keverem a cukorral meg a citrom reszelt héjával. Egyenként hozzáadom a tojásokat,
mindegyikkel alaposan kikeverem. A krémbe apránként belekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. A
tésztát kivajazott, kilisztezett, 24 cm átmérőjű formába simítom. Az almákat meghámozom, félbevágom, a domború felüket kockásan beirdalom. Citromlével meglocsolom, és a vágott felükkel lefelé a tésztába
nyomkodom. A tortát 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig, tűpróbáig sütöm. A baracklekvárt megmelegítem, és a süteményre kenem.
Az almatortát melegen tálalom, jól illik hozzá a vaníliasodó.

kaloria 380 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.