Narancsos pite

Tészta

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, sima tésztává gyúrjuk, majd hűvös helyen hagyjuk félórát pihenni.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsibe terítjük, azután a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük. A forró tésztára rásimítjuk a narancsos krémet, majd visszatesszük a sütőbe, és most már alacsonyabb hőmérsékleten – 140-150 fokon – addig sütjük, amíg a
krém is kissé átsül.

Krém

Egy narancs héját lereszeljük, azután a tejjel és a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot meg a margarint,
majd állandó keverés mellett sűrűvé főzzük. Miután kicsit kihűlt, belekeverjük a narancsok levét és a 3 tojássárgáját.

Tetejére

Ekkor a tetejére kenjük a cukorral és a citromlével kemény
habbá vert tojásfehérjét, végül 130 fokon körülbelül 20 perc alatt a pitét készre sütjük.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink