Ököruszályleves karfiollal

Ököruszályleves karfiollal

Az ökörfarokból az alaprecept szerint szép, tiszta húslevest
főzök, majd leszűröm. A karfiolt rózsáira szedem, folyóvíz
alatt alaposan leöblítem, majd a levesben, lassú tűzön
gyöngyözve puhára főzöm. Közben 2 sárgarépát tisztítás és öblítés után lereszelek. Zsírban barnára lepirítom, hozzáteszem a mustárt, és felöntöm egy merőkanál levessel. Néhány percig főzöm, majd a leveshez adom. A húslevesben megfőtt marhafarkat kicsontozom, az értékes húst darabokra vágom és visszarakom a levesbe. A levest tálalás előtt a tojások sárgájával elkevert házi tejföllel sűrítem.

kaloria 420 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink