Forrás: Receptposta

Olasz rizssaláta

Sós vízben megfőzzük a rizst. Utána megfőzzük a virslit is. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát, a karalábét meghámozzuk, apró kockára vágjuk.

Sós vizet forralunk, és egymás után, külön-külön megfőzzük benne a répát, a karalábét és a zöldborsót (a főzőlevet érdemes eltenni, jó lesz valamilyen leveshez, rizottóhoz stb.).

A paprikákat pici kockákra metéljük, az olajbogyókat és az uborkát felkarikázzuk, az articsókát feldaraboljuk. Egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt főtt zöldségeket, a kapribogyót, a gyöngyhagymát. Öntünk rá pár evőkanál olívaolajat, nyomunk rá citromlevet, összeforgatjuk.

Végül hozzávegyítjük a kihűlt rizst és a felkarikázott virslit. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

Zöldséges rizses hús sertéslapockával

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink