Őszi lekvár

  1. A gyümölcsöket szükség szerint hámozzuk, magozzuk, feldaraboljuk. Egy befőzőlábasba szórjuk, és elkezdjük főzni. Ha kell, kis vizet önthetünk alá. Addig főzzük, míg az összes gyümölcs meg nem puhul. Átszedjük kicsi, fertőtlenített üvegekbe. Lezárjuk az üvegeket. Belerakjuk egy konyharuhával kibélelt fazékba, öntünk rá annyi meleg vizet, hogy az üvegek háromnegyedéig érjen. Fedőt teszünk rá, és fél órán át gőzöljük.

MEGJELENT A VIDÉK ÍZE LEGFRISSEBB LAPSZÁMA

A recept a Vidék íze szeptemberi számában jelent meg. Bővebben a tartalomról itt olvashat.

Vidék íze 2019 szeptember

kaloria 60 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.