Pacalleves

Pacalleves

A pacalt bő, sós vízben feltesszük főni. Beledobunk 8-10
szem egész borsot, a vöröshagymát egészben, egy evőkanálnyi zúzott fokhagymát, és olyan puhára főzzük, hogy a beleszúrt villa átszaladjon rajta. Amikor elkészült, leöntjük róla a vizet, és egy tálba tesszük hűlni. Alapos tisztítás után nagyon éles késsel vékony csíkokra szeleteljük. A répaféléket megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azután az összevágott
petrezselyemmel együtt olajon egy kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük az erőlevessel meg 1 liter vízzel. Beletesszük a pacalcsíkokat, citromlével savanyítjuk, és 20-25 perc alatt összeforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és besűrítjük vele a levest. Az eresztékkel még egyszer felforraljuk, végül sóval és borssal utánízesítjük, citromlével savanyítjuk. Csípős, ecetes gyufapaprikával,
tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

kaloria 250 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink