Forrás: Apetito étterem

Pácolt kacsamell édes kukoricaraguval, grillezett polentával

Pácolt kacsamell édes kukoricaraguval, grillezett polentával

A borókabogyót, a rozmaringot és a mustármagot egy kevés forró olajon megfuttatjuk, hogy jól kiadják az ízüket. Amikor az illatos olaj langyosra hűlt,
beletesszük a kacsahúst, és a páclében egy napig érleljük.
Másnap egy serpenyőt felhevítünk, és beletesszük a megsózott, borsozott kacsamellet. Előbb a bőrös felét sütjük nagy lángon – jó adag zsír kisül majd belőle –, majd mérsékeljük a tüzet, a húst megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Félangolosra sütve az igazi, vagyis ha ujjunkkal megnyomogatjuk a húst, és közepesen rugalmasnak találjuk, már el is készült. Tálalás előtt a rostjaira merőlegesen felszeleteljük.
Az édes kukoricaraguhoz egy kevés kacsazsírban 1 evőkanál cukorból karamellt készítünk. Hozzáadunk egy doboz leszűrt bébikukoricát, egy kockákra vágott kaliforniai paprikát, és az egészet megpirítjuk a karamellben. Felöntjük 1 dl fehérborral, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Pár percig főzzük, végül
belekeverünk 1 dkg vajat.
A grillezett polentához 6 dl tejet felforralunk 2-3 levél bazsalikommal és 1 gerezd fokhagymával. Az ízesített tejbe folyamatos keverés közben beleszórunk
2 dl kukoricadarát, egy csipet sóval ízesítjük, sűrűre főzzük, majd formába öntjük és megdermesztjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

kaloria 450 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.