Forrás: Ványi László

Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival

Padlizsánkrémleves

A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a vajon
megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, és felengedjük kb. 1 liter vízzel meg a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor a padlizsán megpuhult, a levest botmixerrel pürésítjük.

Mákos-chilis ropi

A ropihoz a lisztet elmorzsoljuk a zsírral meg az
élesztővel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy
kicsit keményebb, jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát
kidolgozzuk, egy órát állni hagyjuk. Ezután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vékony rudacskákká sodorjuk. A chilit apróra vagdossuk, összekeverjük a mákkal. A ropikat kenőtollal bevizezzük, és meghempergetjük a mákos-chilis keverékben. A rudakat tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

kaloria 610 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.