Palacsintatésztában sült eper

Palacsintatésztában sült eper

A lisztet a tojássárgájával, pici sóval és a tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. kb. 20 dkg epret ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból papírtörlőre szedjük, és jól lecsepegtetjük.
Közben a felhevített vajban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret. Meglocsoljuk a likőrrel, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük, majd egy-két perc alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányérra rendezzük, meghintjük fahéjas porcukorral. A forró eperöntetet kínáljuk hozzá.

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.