Palóc gulyás
- A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg kiengedi a levét. Majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Belerakjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, az apróra vágott fokhagymát és a zöldbabot. (Ha fagyasztott, csak a végén adjuk hozzá.) Ha már puha a hús, a felkockázott krumplit is beletesszük.
- Amíg fő, világos rántást készítünk. Ha a burgonya megpuhult, besűrítjük a levest, és jól összeforraljuk. A végén két kanál forró levest elkeverünk a tejfölben, s így öntjük a kész palóc gulyásba.
5 recept, a palóc ételek kedvelőinek
Palóc gulyás Sziporka módra