Palócleves

Palócleves

A faggyútól, hártyáktól megtisztított, megmosott színhúst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, és hideg vízzel leöblítjük. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, és néhány percig pirítjuk. Megsózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a babérlevelet, felöntjük vízzel vagy csontlével, és lefedve félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, ismét lefedjük, és az egészet puhára főzzük.
A liszttel simára keverjük a tejfölt, behabarjuk vele a levest, és körülbelül még 5 percig forraljuk. Szükség szerint kevés sóval utánízesítjük, és finomra vágott kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.