Forrás: Pásztor Tünde

Paprikás pácolt tokaszalonna

  1. Két fej fokhagyma külső, piszkos leveleit leszedjük, félbevágjuk. A vöröshagymát csak meghámozzuk, de egészben hagyjuk. Bedobjuk két-három liter vízbe. Rakunk mellé fűszereket (babért, borsot), egy evőkanál sót, és felforraljuk. Ha már langyosra hűlt, belerakjuk a legalább tízszer tízcentis darabokra vágott szalonnát, és hagyjuk benne pácolódni egy éjszakán át. Másnap a lével együtt felrakjuk főni. Ha puhára főtt, kivesszük belőle a szalonnát egy tálcára, a levet pedig lehűtjük. Három fej fokhagymát megtisztítunk, a gerezdeket áttörjük. Összekeverjük az őrölt pirospaprikával és egy kis sóval. Leszedjük a főzőlé tetején kidermedt zsírt, és ebbe dolgozzuk bele a fokhagymás-paprikás elegyet, majd a kapott péppel megkenjük a megfőtt szalonnadarabok tetejét. Hideg helyen jól kifagyasztjuk.

TRÜKK

Ha nem lenne idő a pácolásra, akkor a szalonnadarabokat csak megtűzdeljük fokhagymával, és úgy kezdjük főzni a fűszeres lében. Lilahagyma-salátát és főtt krumplit adunk mellé.

Szalonnás töltött ponty

Szalonnás sertéstokány sült zöldségekkel

kaloria 320 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink