Paprikás lapocka

Paprikás lapocka

Vastagon felszeleteljük a lapockát, sózzuk, és kevés zsiradékon elősütjük a szeletek mindkét oldalát. Kiszedjük a serpenyőből, félrerakjuk. Két közepes vöröshagymát meghámozunk, félkarikákra vágjuk, és megpároljuk a pecsenye zsírján.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott színes paprikákat, félpuhára sütjük. A felét kiszedjük, a többihez visszarakjuk a húst, öntünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük. Ha már elég omlós, kiszedjük a húst. A mártást átszűrjük, végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Frissen készített galuskával tálaljuk.

5 dolog, amit a nagymamák szinte soha nem dobtak ki

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.