Parajos-túrós rakott lazac
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, és szorosan
egymás mellett elrendezzük benne a szalonnaszeleteket
úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén. A lazacot
vékonyan felszeleteljük, és a harmadrészével beborítjuk
a szalonnaréteget. Megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt
borssal. A finomra vágott fokhagymát a felforrósított vajon
egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott, kinyomkodott parajt, és összeforgatjuk vele. Beletesszük
a túrót meg a tojást, azután sóval és borssal ízesítve az
egészet összekeverjük.
A krém felét a lazacra kenjük, majd újra egy réteg hal
következik. Sózzuk, borsozzuk, azután befedjük a maradék krémmel. Az utolsó réteg ismét lazac lesz. Erre ráhajtjuk a szalonnaszéleket, a formát betakarjuk fóliával,
és a rakott lazacot lassú tűzön, 140 fokon megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.