Pezsgős tarjás korhelyleves

Egy jó nagy fazékban a két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Ha már átlátszó, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a kockákra vágott nyers tarját, és erős lángon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, fűszerezzük őrölt babérral, köménnyel, pirospaprikával, rátesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadjuk az átvágott savanyú káposztát is, felöntjük a pezsgővel és az alaplével, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul benne.

Végül két evőkanál lisztet kis hideg vízben csomómentesre keverünk, hozzáforgatjuk a tejfölt, és besűrítjük vele a levest.

A tarjaszeleteket egy sütőpapíros tepsire fektetjük egy rétegben, és a tetejére teszünk egy másik tepsit. Így nem fognak felkunkorodni a sülés közben. 200 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt ropogósra sülnek.

Barna sörös, füstölt húsos korhelyleves

 

kaloria - CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink