Pikáns zöldséges savanyúság

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd 2,5 l vízben a sóval, a babérlevéllel és a színes borssal együtt felforraljuk.
  2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, a gyöngyöző lében 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
  3. A lecsöpögtetett gombát, a vastagon felszeletelt cukkinit és a paprikát, valamint a nagyobb darabokra tépett zöldfűszereket szétosztjuk az üvegekbe, majd felöntjük a lével.
  4. Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, hogy az üvegek kétharmadáig érjen, majd nem túl erős tűzön felforraljuk a vizet, és a zöldségeket az újraforrástól számított 20-25 percig gőzöljük. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni.

TRÜKK

Padlizsánt, patisszont, zsenge spárgatököt, zöld paradicsomot is adhatunk a zöldségkeverékhez.

Tárkonyos savanyú hagymaragu

Langyos savanyúkáposzta-saláta füstölt kolbásszal, főtt tojással

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.