Forrás: Vidék íze

Pikáns zöldséges savanyúság

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd 2,5 l vízben a sóval, a babérlevéllel és a színes borssal együtt felforraljuk.

A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, a gyöngyöző lében 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.

A lecsöpögtetett gombát, a vastagon felszeletelt cukkinit és a paprikát, valamint a nagyobb darabokra tépett zöldfűszereket szétosztjuk az üvegekbe, majd felöntjük a lével.

Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, hogy az üvegek kétharmadáig érjen, majd nem túl erős tűzön felforraljuk a vizet, és a zöldségeket az újraforrástól számított 20-25 percig gőzöljük. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni.

TRÜKK

Padlizsánt, patisszont, zsenge spárgatököt, zöld paradicsomot is adhatunk a zöldségkeverékhez.

Tárkonyos savanyú hagymaragu

Langyos savanyúkáposzta-saláta füstölt kolbásszal, főtt tojással

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.