Pisztráng ropogós, langyos uborkalevessel, sajtkrémmel
A sajtkrémhez a joghurtot fél dl tejszínnel, kevés sóval és késhegynyi borssal elkeverjük, majd beleöntjük egy konyharuhába, s egy éjszakára hűtőszekrényben hagyjuk csepegni – a savót egy lábasban fölfogjuk. Az egyik kígyóuborka negyedét félretesszük a tálaláshoz, a többit a csemegeuborkával együtt meghámozzuk, feldaraboljuk, s beletesszük a turmixgép tartályába. Hozzáadjuk a sajtkrémből kicsepegett savót, a balzsamecetet, az olívaolajat és 1 teáskanál sót, 2-3
percig turmixoljuk, majd leszűrjük. Kicsi kockákra vágjuk a pisztrángfilét, fagyasztóban megdermesztjük, majd egy dl tejszínnel és kevés sóval ízesítve krémesre turmixoljuk, vagy húsdarálón négyszer ledaráljuk. Nyolc kis gombócot készítünk belőle, lisztbe, tojásfehérjébe és morzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük. A megmaradt kígyóuborkát fél cm-es kockákra vágjuk.
Tálalás előtt az uborkalevest langyosra melegítjük. A sajtkrémet elosztjuk négy tányérba, ráhelyezzük a pisztrángropogóst, köré szórjuk az uborkakockákat, és rámerjük a levest. Kínálhatunk mellé 1-2 teáskanál pesztót is.