Forrás: Pásztor Tünde

Pontykrémleves kukoricagombóccal

  1. A csontot lemossuk. A borssal és a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni annyi hideg vízben, ami bőven ellepi. Megsózzuk, azután addig főzzük, amíg a csontról leválik a hús (30-40 perc). Szűrőkanállal kivesszük a halcsontokat és a hagymát. A levet behabarjuk a lisztes tejszínnel, s ha még szükséges, megsózzuk
  2. A levesbetéthez egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a kukoricadarával, a tojással, a sóval meg az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és hagyjuk állni 5-10 percig. A halfilét felkockázzuk. A masszából vizes kézzel kisebb, diónyi gombócokat gömbölyítünk, és a halkockákkal együtt belefőzzük a levesbe.

Töltött ponty

Pontyropogós

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink