Póréhagymás-sonkás csavart stangli

A tésztához a liszteket, a cukrot, a sót, a tejport vagy burgonyapelyhet a robotgép táljában összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tejet és a tejszínt langyosra melegítjük, a tojással együtt a lisztkeverékhez öntjük, és a robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, míg egy sima, fényes, nagyon lágy, de az edény falától elváló tésztát kapunk.

Ekkor a tálat letakarjuk átlátszó fóliával és egy konyharuhával, majd a duplájára kelesztjük a tésztát. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk és hagyjuk újra megkelni.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Közben elkészítjük a tölteléket, Egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk a póréhagymát. Sózzuk-borsozzuk, majd lefedve, kis lángon 5-10 percig dinszteljük. Utána belekeverjük az apróra vágott sonkát, és még 5 percig együtt sütjük. Végül belereszeljük a parmezánt és a félkemény sajtot, az egészet jól elkeverjük.

A megkelt tésztát fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, kevés olvasztott vajjal megkenjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Félbehajtjuk a tésztát, és pizzavágóval vagy nagyon éles késsel 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkok két végét megfogva többször megcsavarjuk, majd a csavartakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt szép pirosra sütjük a péksüteményeket.

Gyors köményes stangli

kaloria 240 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.