Pulykaérmék gesztenyés zöldségraguval
A gesztenye külső, kemény héját késsel bevágjuk. Azután forrásban lévő vízbe dobjuk, öt percig főzzük, majd letakarva állni hagyjuk, amíg a héja szétnyílik.
Ekkor a szemeket kiszedjük, és lehántjuk róluk a külső héjat. A megtisztított gesztenyét a kis darabokra vágott zöldségekkel, sóval, borssal, lestyánnal és
bazsalikommal fűszerezve a vajon üvegesre pirítjuk.
A pulykát nem túl vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd roston félig megsütjük. Ezután a gesztenyeraguhoz adjuk, hozzáöntjük a húslevest,
és az egészet puhára pároljuk. A pulykaérméket a burgonyatallérokra helyezve, a gesztenyés raguval megkoronázva tálaljuk.
Köret
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és összetörjük. Amikor langyosra hűlt, beledolgozzuk a tojássárgájákat és a fűszereket. Kivajazott fóliába csomagoljuk, a csomagot egy tepsibe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a feléig érjen. 15 percig pároljuk, majd a burgonyarudat kicsomagoljuk, karikákra vágjuk és egy kevés vajon a karikák mindkét oldalát megpirítjuk.