Forrás: Pásztor Tünde

Pulykahúsos gersli

Pulykahúsos gersli

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 2 evőkanál felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott pulykahúst, és azzal tovább pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra
vagy karikákra vágott sárgarépát, és az egészet puhára pároljuk. Végül a tetejére szórjuk a hántolt tökmagot.
A gerslit átmossuk, majd bő, sós vízben (1 rész gerslihez 2,5 rész vizet adva), lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor a pulykaragu és a gersli is elkészült, egy nagyobb edényben összekeverjük a kettőt. Szükség szerint
utánízesítjük, és fedő alatt félórát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

kaloria 660 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink