Pulykamellszeletek gombával töltve paradicsomraguban
A pulykahúst 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a felét 2-3 evőkanál olívaolajban
megdinszteljük. A gombát megmossuk, a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, a hagymához adjuk. Megsózzuk, és addig pirítjuk, amíg kidobja a levét. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, összeforraljuk, kicsit besűrítjük. A pulykaszeleteken elosztjuk a gombás tölteléket, a hús végeit kicsit behajtjuk, és rolád formára feltekerjük. A tekercseket alufóliába csomagolva, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: az érett, nagy paradicsomokat bő, forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. 3-4 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk a maradék aprított vöröshagymát, rádobjuk a paradicsomkockákat. Sóval, fehér borssal ízesítjük, aláöntjük a bort, majd lassú tűzön főzzük. A paradicsomdarabokat villával enyhén szét is nyomkodhatjuk, de az a jó, ha kissé darabos marad. Amikor a szószunk majdnem elkészült, hozzáadjuk a finomra vágott, friss bazsalikomot, de ezzel már éppen csak összerottyantjuk. A pulykamellet felszeleteljük, a forró paradicsomraguval tálaljuk.