Forrás: Pásztor Tünde

Pulykapecsenye rozmaringos őszibarackkal, szőlőlevélben sült puliszkával

Pulykapecsenye rozmaringos őszibarackkal, szőlőlevélben sült puliszkával

A pulykacombot besózzuk, durvára őrölt borssal megszórjuk. Beletesszük egy mélyebb tepsibe, és mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát meg a félbevágott fokhagymafejet. Egy kevés olajat és
2 dl vizet öntünk alá, majd fóliával letakarva, 120-130 fokon körülbelül másfél óra alatt megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és már erősebb lángon – 200 fokon – pirosra sütjük.
Amikor a hús megsült, mellétesszük a puliszkatekercseket a meghámozott és cikkekre vágott őszibarack meg a rozmaring társaságában. Ezután még pár percre visszatesszük az egészet a sütőbe, és összerottyantjuk, hogy a puliszkát meg a barackot is átjárja a pecsenyeszaft
és a friss rozmaring illata és zamata.

Puliszka

Közben a puliszkához a tejet felforraljuk a vízzel. Hozzáadjuk a vajat, majd fakanállal folyamatosan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön jó sűrűre főzzük, azután félretesszük hűlni. Amikor langyosra hűlt, a masszából vizes kézzel hengereket formázunk, és betöltjük a leforrázott, lecsepegtetett szőlőlevelekbe.

kaloria 820 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.