Rakott csülök

Mohar Andrásné Pécsről küldte a következő jó receptet, pont tíz éve. Az összes hozzávalót megtisztítjuk, felaprítjuk, szép rendben belerakjuk a sütőtálba, betoljuk a sütőbe, és több órára elfeledkezünk róla, mert több munkánk már nem lesz vele. Egyben megsül a pecsenye és a hozzá illő köret is

Összeállítás: egy nagy, hőálló tálat kizsírozunk, és a következő sorrendben lerakjuk a hozzávalókat: krumpli, csülök, krumpli, csülök, hagyma, paprika, paradicsom, szalonna. Az egyes rétegeket szükség szerint sózzuk. Fedővel vagy alufóliával lezárjuk. 180 fokra felfűtött sütőbe toljuk, és három órán át sütjük. Kivesszük, levesszük a takarást, és ha szükségesnek találjuk, rápirítunk a tetejére.

TRÜKK

Ha lapos tálunk van, akkor az egyik réteg krumpli-csülök párost ki lehet hagyni. Vastagabb lesz a szaft, ha a hússzeleteket lisztbe forgatjuk a lerakás előtt.

Sörleves füstölt csülökkel

Tárkonyos csülök zöldbabbal

kaloria 760 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink