Rakott padlizsán fogassal

Rakott padlizsán fogassal

Félcentis karikákra vágjuk a padlizsánt, kevés olívaolajon
sózva-borsozva megsütjük. A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
Besamelmártást készítünk. 2-3 dkg olvasztott vajban
megpirítunk 1 evőkanál lisztet, sózzuk-borsozzuk, reszelt
szerecsendióval fűszerezzük. Felengedjük 2,5 dl tejjel, csomómentesre keverve kiforraljuk.
Felszeleteljük a fogast, sózzuk, borsozzuk, olívaolajon pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben lepirítunk 2 gerezd
zúzott fokhagymát 2 szál frissen vágott oregánóval együtt.
Egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba rétegezzük a
hozzávalókat: először a padlizsánt, rá a burgonyát, majd a
mártást és a felkarikázott paradicsomot úgy, hogy közben
közé szórjuk a fokhagymás oregánót. A tetejére tesszük a
halat, amire reszelhetünk sajtot is. Tálaláskor fejenként egy szál olívaolajban sütött újhagymát teszünk rá.

kaloria 460 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.