Rántott tojás

Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk.

Hosszában kettévágjuk. A sárgájákat egy tálba kaparjuk. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

A tojássárgájákat szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba.

Hogyan készül a tökéletes kemény tojás?

A szobahőmérsékletű tojásokat beletesszük egy lábasba. Öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi. Teszünk hozzá legalább öt evőkanál sót. Elkezdjük főzni. Ha felforrt, rögtön kicsire vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék a víz. Így főzzük még 5-6 percig. Tökéletes lesz az állaga, a fehérjéje jó kemény lesz, a sárgája pedig pont jó, nem folyós, de nem is zöldes, túlfőtt.

Bundázott töltött tojás salátaágyon

 

kaloria 400 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink