ÁZTATÁS: 1 éjszaka – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra
- Előző este beáztatjuk a babot. Új sós vízben felrakjuk másnap főni. Puhára főzzük. Az evőkanálnyi lisztet szárazon halványra pirítjuk. Ráöntjük az olajat (annyit, mint a rántáshoz szoktunk). Beletesszük a nagyon apróra vágott fokhagymát, egy pici sót és egy késhegynyi őrölt gyömbért.
- (Egyéni ízlés szerint lehet helyette kurkumát, szerecsendiót vagy majoránnát tenni, de csak egyfélét. Ha a színes ételt jobban szeretjük, tehetünk bele tört paprikát is.)
- Vízzel felöntjük, mártást főzünk belőle. Nagyon sűrű puliszkát főzünk sós vízben. Ha teljesen kihűlt, belekeverjük a finomra vágott petrezselyem vagy zeller zöldjét, és olajos kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle. Hagyományos módon panírozzuk, olajban sütjük.
- Tálalás: tányérba szedjük a leszűrt babot, ráöntjük a szószt. Petrezselyemlevéllel díszítjük. Mellé adjuk a rántott puliszkát. Különösen azoknak jó, akik a bab levét nem fogyaszthatják.