Rebarbarás almatorta

Rebarbarás almatorta

A megtisztított, feldarabolt rebarbarát kevés vízben a cukor felével puhára főzzük.
Tálba szitáljuk a lisztet, a pudingport, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük a puha
vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük a krémet. Felváltva beledolgozzuk a száraz hozzávalókat és a tejet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.
A megtisztított almát vékonyan felszeleteljük, felét a tésztára helyezzük. Beborítjuk a lecsepegtetett rebarbara
felével, majd leöntjük a krémmel. Rásimítjuk a maradék tésztát, és kirakjuk a maradék gyümölcsökkel. Körülbelül
50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra csúsztatjuk. Tetejét megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral,
és melegen kínáljuk.

Krém

Közben elkészítjük a krémet: összekeverjük a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral meg a tejjel. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük, azután kihűtjük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink