Réteges barackos málnalekvár

Réteges barackos málnalekvár

A málnát kiválogatjuk, és – csak ha nagyon muszáj – óvatosan leöblítjük. Öszszekeverjük 25 dkg befőzőcukorral és a citromsavval, azután 30 percig állni
hagyjuk. Az őszibaracknak lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk a húsát, majd pürévé törjük a citromlével.
Hosszában felhasítjuk a vaníliarudat. Kikaparjuk a belsejét, azután összekeverjük az őszibarackpürével és a maradék befőzőcukorral.
A málna- és az őszibaracklekvárt mérsékelt tűzön, külön-külön edényben, kevergetve felforraljuk. Mindkettőt körülbelül 3 percig zubogva főzzük, közben szűrőkanállal
mindig leszedjük a keletkező habot, végül hagyjuk kihűlni. A lekvárokat felváltva óvatosan az előkészített üvegekbe töltjük úgy, hogy az egyes rétegek jól elkülönüljenek. Meglocsoljuk 1-1 teáskanálnyi málnapálinkával, majd szorosan lezárjuk az üvegeket. Hűvös, sötét helyen körülbelül 8 hétig eltartható.

kaloria 120 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.