Réteges meggytorta

Tészta

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük,
majd hozzáadjuk tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet meg a
kókuszreszeléket. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Krém

A krémhez a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is. A tejet felforraljuk a vaníliával, majd belekeverjük a tojáskrémbe. Kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Továbbá

A leveles tésztát 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Késsel négy
darab 20 cm-es kört vágunk ki belőle. Ezeket villával megszurkáljuk, és a 220 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A befőtt levéből 1 dl-t kimérünk, belekeverjük a keményítőt, és kis lángon, kevergetve besűrítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék befőttlevet, a likőrt meg a gyümölcsöt. A kókuszos lapot vízszintesen háromfelé vágjuk, és elkezdjük a rétegezést: alulra egy levelestészta-lap kerül, amire ráhalmozzuk a meggyes krém egyharmadát. Ráhelyezünk egy tortalapot, megkenjük vaníliakrémmel, és befedjük leveles tésztával. Erre ismét meggyes krém kerül, majd ismét kókuszos tortalap és vaníliakrém. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére leveles tészta kerüljön. Porcukorral meghintve tálaljuk.

kaloria 460 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink