ÁZTATÁS: 1 éjszaka – FŐZÉS: 1 óra – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc – Előző este beáztatjuk a babot, majd másnap megfőzzük és leszűrjük. Zsiradékon megpirítjuk, és közben kicsit összetörjük. A tésztához összedolgozzuk a lisztet egy mokkáskanál sóval, két tojással és egy kis vízzel úgy, hogy kemény tésztát kapjunk. A tésztát meggyúrjuk, kinyújtjuk, és szalagosra felvágjuk. Forró vízbe sót és olajat teszünk, majd abban kifőzzük a tésztát, és leszűrjük. Egy kevés zsiradékon megfonnyasztunk egy kisebb fej összevágott vöröshagymát, majd őrölt pirospaprikával meghintjük, és összeforgatjuk a babbal már összekevert tésztával. Nagyon jól illik hozzá a tölgyfán füstölt fűszerpaprika.
Hozzávalók
4 személyre