Ropogós csirkemell virslis párolt káposztával
Tetszőleges méretű darabokra felszeleteljük a csirkemellet. Mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és őrölt fekete borssal. Az így előkészített húsdarabokat lisztben megforgatjuk, majd egy evőkanálnyi forró zsiradékban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kiszedjük a szeleteket, tányérra rakjuk, és letakarjuk alufóliával, hogy melegen tartsuk. Abban a serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát. Amikor halványbarna, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, kevergetve üvegesre sütjük. Ekkor rátesszük a káposztát és a köménymagot. Fedő nélkül, időnként megkeverve puhára pároljuk. A virslit felkarikázzuk, egy másik serpenyőben evőkanálnyi zsiradékban megsütjük.
Tálalás: egy tál közepére halmozzuk a káposztát, megszórjuk a virslivel, köré tesszük a durvára tört színes borssal megszórt hússzeleteket. Önmagában is laktató, de adhatunk mellé egy-egy szelet barna kenyeret is.