Forrás: Fáy Présház Étterem

Ropogós kacsamell naranccsal és burgonyával

  1. Pácot készítünk egy narancs reszelt héjából, egy csipetnyi fahéjból, mozsárban összetört 10 szem borókabogyóból és két evőkanál mézből. Bedörzsöljük vele a melleket, majd leöntjük egy narancs kifacsart levével. Egy éjszakán át hűtőben érleljük.
  2. Másnap pici olívaolajon forró serpenyőben kérget sütünk a kacsamelleknek, sóval ízesítjük, majd sütőben, 180 fokon 15 perc alatt rózsaszínre sütjük a húst.
  3. Közben elkészítjük a burgonyaropogóst. A héjában megfőtt, langyosra hűlt burgonyát megpucoljuk, áttörjük. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd félórát szobahőmérsékleten pihentetjük. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk csíkokra vágjuk. A csíkokat ujjnyi darabokra vagdaljuk, egyenként megsodorjuk lisztes deszkán. A kész darabokat zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a mézet, a reszelt gyömbért meg a narancshéjat, és a tűzhelyen összeforraljuk, hogy az illóolajok kellemesen kioldódjanak. Beletesszük a borókabogyót, és fölöntjük 4 dl frissen csavart narancslével. A keményítővel besűrítjük. A tűzről levéve, még forrón, a vajjal tesszük bársonyossá.
  4. A húst vékony szeletekre szeljük. Melegen, a burgonyaropogóssal és a gyömbéres narancsmártással tálaljuk.

Kacsamell medvehagymás nudlival

Konfitált kacsamell zellerkrémmel, sült krumplival és édesburgonyacsipsszel

Fáy Présház Étterem

kaloria 670 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Fáy Présház Étterem

Ajánlataink