Rozmaringos báránysült burgonyatortával

Rozmaringos báránysült

A hús mindkét felét sózzuk-borsozzuk. A belső oldalát megszórjuk kétágnyi apróra vágott rozmaringlevéllel, feltekerjük, összekötözzük. Kisebb sütőedénybe beleszórjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, rátesszük a bárányt, öntünk alá még egy kicsi vizet, és 120 fokos sütőben 2,5-3 órán keresztül lefedve sütjük. Ha már puha a hús, kiemeljük. A pecsenyelé sűrűjét egy lábasban feltesszük a gázra, felaprítva beletesszük a maradék rozmaringleveleket, belecsavarjuk a citrom levét, megszórjuk a liszttel, majd felengedjük a maradék pecsenyelével. Összeforraljuk és szűrőn áttörjük.

Burgonyatorta

Vékony karikákra felvágjuk a burgonyát. A többi hozzávalót összekeverjük, ebbe beleforgatjuk a szeleteket. Kivajazunk és morzsával megszórunk egy kerek formát, ebbe beleterítjük a krumplit, és 120 fokon körülbelül 50 perc alatt pirosra sütjük. Tálalásnál a húst félcentis szeletekre vágjuk, melléteszünk egy-két szelet tortát, s a besűrített mártással meglocsoljuk.

kaloria 770 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.