Rozmaringos barramundi-nyárs
A halból diónyi kockákat vágtunk, enyhén megsóztuk, és legkevesebb félórát állni hagytuk. Közben a kiflit kétcentis karikákra vágtuk. Több mint egy deci olívaolajat elkevertünk sóval, borssal, 4-5 gerezd szétnyomott fokhagymával és aprított rozmaringgal.
A halkockákat és a kifliszeleteket átforgattuk a
fűszeres olajban. Nyársra húztuk az egyenként baconba tekert halkockákat, majd egy-egy kifli következett. Négy nagy nyársunk lett, melyet nagyjából negyedóra alatt sütöttünk pirosasbarnára. Mondhatni: fenséges ízeket kaptunk! Az édes, savanykás zsályás cékla, a hagyma, a fantasztikus lilásra színezodött citrom nyálcsorgató köretként szolgált a rugalmas, zamatos, enyhén tengerihal-ízt is produkáló nyárson sülthöz.
Céklás batyu
Elkészítettük a céklás batyut is: négy alufóliába csomagoltunk fejenként egy-egy négybe vágott céklát meg hagymát, sóztuk, borsoztuk, egy-egy evőkanál mézet és balzsamecetet öntöttünk rá, mellé ment egy-egy zsályaágacska, negyed citromszelet. Az alufóliát összefogtuk, mehetett a közepes parázsra.