Alap
- Morzsává törünk 20 dkg babapiskótát, és összekeverjük az olvasztott vajjal. 26 cm átmérőjű tortaforma aljába tömködjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe.
Krém
- Elkeverünk egy deci rumot 2 evőkanál meleg vízzel, és beleszórjuk a mazsolát. A krémhez beáztatjuk a zselatinlapokat. A maradék babapiskótát felszeleteljük. Vízgőz felett habosra keverjük a négy tojást a porcukorral, a vaníliás cukrokkal és egy deci rummal. Kinyomkodjuk, majd forró vízben feloldjuk a zselatint, és belecsurgatjuk a krémbe, jól elkeverjük. Hideg vízbe állítjuk a tálat, és kihűtjük a masszát. Ha már kezd dermedni, akkor belekeverjük a durvára tört csokit, a leszűrt mazsolát és a felvágott babapiskótát, a legvégén pedig a kemény habbá vert tejszínt. Átlátszó fóliával kibélelünk egy félgömb alakú, 22 cm átmérőjű tálat, beleöntjük a krémet, elsimítjuk a tetejét, és körülbelül három órán át hűtjük hűtőszekrényben. Kivesszük, óvatosan ráborítjuk a babapiskótás alapra. Lehúzzuk róla a fóliát. Vastag cikkekre vágva kínáljuk.
Így lesz tökéletes a piskóta
Szlovén piskótatekercs