Rumos-diós tekercs

A DIÓS PISKÓTA

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beletesszük a darált diót, és óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt kisütjük. Még melegen többször feltekerjük.

A TÖLTELÉK

A töltelékhez a diót a cukorral, a tejjel és a vaníliarúd kikapart magjaival alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a rumot, és még forrón a tésztára kenjük, majd feltekerjük.

A DÍSZÍTÉS

Ha kihűlt, kívülről bevonjuk édes tejszínhabbal. Fél diószemekkel díszítjük.

kaloria 280 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink