Sárgabarackos morzsalepény

Tészta

Összekeverjük a tésztához a túrót a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel meg az olajjal. Több részletben belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozunk
egy közepes tepsit, belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is.

Rakomány

Megmossuk a barackokat, és lobogva forró vízbe mártjuk egy percre. Lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Elfelezzük és kimagozzuk a gyümölcsöt. Elkeverjük a rakományhoz a túrót a búzadarával és a tejszínnel. A tojások fehérjéből
8 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat a vaníliás cukorral együtt összedolgozzuk a túrós keverékkel. Beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztára simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk a fél barackokkal. A morzsához a lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a fahéjjal, hozzáreszeljük a hideg vajat. Ujjheggyel gyorsan összegyúrjuk, majd egyenletesen rámorzsoljuk a barack
tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

kaloria 230 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.