Savanyú káposztás puding kolbászmártással
A savanyú káposztát átöblítjük, lecsöpögtetjük. A hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megfonnyasztjuk. A savanyú káposztát megdinszteljük rajta, utána teljesen kihűtjük. Kizsírozunk és kilisztezünk egy pudingformát. A kihűlt savanyú káposztához keverünk 2 egész tojást, egy dl tejszínt, egy kanál lisztet. Ha kell, sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük, és beletöltjük az előkészített kuglófformába. Közepesen meleg sütőben megsütjük. A mártáshoz a kolbászt apró kockákra felvágjuk, egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert akkor nagyon sok zsír jön ki belőle. A tejszínnel felengedjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A langyosra hűlt pudingot vastagabb szeletekre vágjuk, és
a mártással együtt kínáljuk.