Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal
- A zöldségeket tisztítás, pucolás után apró kockákra vágom. Olívaolajon megpárolom, felöntöm két liter vízzel, egy óra hosszat főzöm, s csak ezután adom hozzá a fél evőkanál sót. Míg a zöldség fő, elkészítem a morzsás húsgombócokat.
- A sertéshúst (lehetőleg tarját) ledarálom, hozzákeverek sót, borsot, 3 evőkanál finom zsemlemorzsát
és 1 egész tojást. Mindezt összegyúrom, diónyi gombócokat formálok belőle, lisztben megforgatom, és addig főzöm a levesben, amíg megpuhulnak. - Miközben fő a leves, külön edényben félóra hosszat főzöm a korpaciberét a félfőre vágott hagymával, a fokhagymával, a lestyánnal, majd beleszűröm a levesbe, és pár perc alatt összefőzöm.