Sertéssteak burgonyapogácsán, grillezett zöldségekkel

Sertéssteak, grillezett zöldségekkel

A sertéskarajt négy szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben kevés zsiradékon, közepesen erős tűzön mindkét oldalát kérgesre sütjük. Végül 170 fokosra
előmelegített sütőben még 5 percig sütjük.
Rézsútosan hosszúkás szeletekre vágjuk a zöldségeket. A paradicsomot félbe, a paprikát négybe vágjuk. Serpenyőben, kevés zsiradékon – ízlés szerint vajon –
erős tűznél megsütjük. A végén kevés sóval-borssal fűszerezzük, majd meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Burgonyapogácsa

A burgonyapogácsához a krumplit héjában sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, s még langyosan áttörjük. Hozzáütjük a tojásokat, és összekeverjük a zsírral együtt. Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, szerecsendióval ízesítjük. A tésztát összegyúrjuk, ha kell, még lisztezzük, majd négy egyenlő részre osztjuk. Lisztes kézzel ujjnyi vastag pogácsákat formázunk úgy, hogy kissé nagyobbak legyenek a hússzeleteknél. Serpenyőben, olajon 8-10 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük, előbb közepes, majd mérsékelt tűzön.

Mártás

A mártáshoz a vajat – egy kanálnyi kivételével – felhevítjük, és hozzákeverjük a lisztet. Kevergetve hozzáöntjük a felforralt húslét, majd a dijoni mustárt. Összeforraljuk, majd belecsorgatjuk a tejszínt, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálalás előtt, még melegen teáskanálnyi vajat adunk hozzá.

kaloria 950 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink