Sertéssült jóasszony módra burgonyával

  1. Hagyományos módon sertéssültet készítünk. A sertéslapockát sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük, a cikkekre vágott vöröshagymát és a hájastul hagyott fokhagymát mellé dobjuk, pici vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 120 fokon 2 órán keresztül sütjük. Amikor a hús már puha (körülbelül 1,5 óra után), az alufóliát leszedjük, és a maradék időben úgy sütjük tovább.
  2. Amíg a hús sül, elkészítjük a jóasszony-ragut. A bacont pici kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a cikkekre vágott gombát és pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót meg az ecetes gyöngyhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és az egészet jól összesütjük. Megszórjuk liszttel (stauboljuk), 1 dl vizet ráöntünk. Megvárjuk, amíg a ragu egyet rottyan, levesszük a tűzről, és a felszeletelt sertéssült mellé halmozzuk.
  3. Az újburgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastól tepsibe rakjuk, és 150 fokon 20 percig sütjük. A sütési idő vége előtt nem sokkal egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd a sütőből kivett burgonyákat átpirítjuk benne.

Csirke mustáros kéreggel

Bazsalikomos csirkeragu spárgával

kaloria 780 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.