A fóti Somlyó dombjai között megbújó Fáy Présház Étteremben mindenkire gondolnak. Most az apukáknak állítottak össze egy igencsak kívánatos nyár eleji menüt. Kevés olyan férfi van, aki ellen tudna (és akarna) állni a fokhagymás vargányaragunak, az ízletes sertéssültnek vagy egy nagy adag habos-csokis somlyóinak
Hagyományos módon sertéssültet készítünk. A sertéslapockát sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük, a cikkekre vágott vöröshagymát és a hájastul hagyott fokhagymát mellé dobjuk, pici vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 120 fokon 2 órán keresztül sütjük. Amikor a hús már puha (körülbelül 1,5 óra után), az alufóliát leszedjük, és a maradék időben úgy sütjük tovább.
Amíg a hús sül, elkészítjük a jóasszony-ragut. A bacont pici kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a cikkekre vágott gombát és pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót meg az ecetes gyöngyhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és az egészet jól összesütjük. Megszórjuk liszttel (stauboljuk), 1 dl vizet ráöntünk. Megvárjuk, amíg a ragu egyet rottyan, levesszük a tűzről, és a felszeletelt sertéssült mellé halmozzuk.
Az újburgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastól tepsibe rakjuk, és 150 fokon 20 percig sütjük. A sütési idő vége előtt nem sokkal egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd a sütőből kivett burgonyákat átpirítjuk benne.