Sertésszűz szilvás lila káposztával

  1. Lehártyázzuk a szüzet, és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felcikkezzük. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon félkeményre pároljuk. Hozzátesszük a felvágott szüzet, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi őrölt szegfűborssal. Elkezdjük párolni. Körülbelül tíz perc múlva, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a kimagozott, elnegyedelt szilvát is, és együtt sütjük tovább. Végül beleforgatjuk a vékony, hosszú szálakra vágott lila káposztát, valamint a felaprított zsályát is. Addig sütjük, hogy a káposzta még roppanós maradjon.

MEGJELENT A VIDÉK ÍZE LEGFRISSEBB LAPSZÁMA

A recept a Vidék íze szeptemberi számában jelent meg. Bővebben a tartalomról itt olvashat.

Vidék íze 2019 szeptember

 

kaloria 310 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.