Sipos halkülönlegesség
A pontyfilét sűrűn beirdaljuk, besózzuk, és egy negyedórát állni hagyjuk. Ezalatt a füstölt szalonnát kockára vágjuk, egy lábosban kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük. A megtisztított fokhagymagerezdeket felkarikázzuk, összekeverjük a szalonnakockákkal, és kevés zsírral nyakon öntve addig sütjük, míg a fokhagyma megpuhul, megfonnyad.
A négy szép halszeletet beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és forró olajban ropogósra sütjük.
A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni. A petrezselymet összevágjuk, és egy serpenyőben a vajon megfuttatjuk. Később ezzel forgatjuk össze a megfőtt burgonyát.
Tálaláskor a petrezselymes burgonyára fektetjük a halat, és meglocsoljuk a szalonnás, fokhagymás keverékkel.