ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – PÁCOLÁS: 10 perc – SÜTÉS: 35 perc –
A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal.
A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: lásd külön alapreceptben.
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a parmezánt, valamint a fűszereket, és összekeverjük.
A csirkemellszeleteket munkalapra terítjük, mindegyikre egy púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk, feltekerjük. A sűrű, fűszeres paradicsomszószt tűzálló tál aljára öntjük, beleültetjük a tekercseket, majd beborítjuk a reszelt sajtokkal.
A tetejére fekete borsot őrlünk, és az egészet 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 3035 perc alatt készre sütjük. (A végén a mártás ropogós héjú, puha bélzetű, friss kenyérrel kiválóan tunkolható.)