Forrás: Piazza Gabriella gasztroblogger

Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással

A SOKSAJTOS-SPENÓTOS CSIRKEMELL

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – PÁCOLÁS: 10 perc – SÜTÉS: 35 perc –

  1. A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal.
  2. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: lásd külön alreceptben.

A TÖLTELÉK

  1. A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a parmezánt, valamint a fűszereket, és összekeverjük.
  2. A csirkemellszeleteket munkalapra terítjük, mindegyikre egy púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk, feltekerjük. A sűrű, fűszeres paradicsomszószt tűzálló tál aljára öntjük, beleültetjük a tekercseket, majd beborítjuk a reszelt sajtokkal.
  3. A tetejére fekete borsot őrlünk, és az egészet 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 3035 perc alatt készre sütjük. (A végén a mártás ropogós héjú, puha bélzetű, friss kenyérrel kiválóan tunkolható.)

Lencsegolyók sütőtökpürével

kaloria 570 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Piazza Gabriella gasztroblogger
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.