Sonkába és baconbe tekert téli sült zöldségek fűszeres burgonyagerezdekkel

Nagyjából egyforma hasábokra vágjuk a megtisztított zöldségeket. Mindegyiket belecsavarjuk egy-egy szelet baconbe vagy sonkába (sózni nem kell). Sütőpapírral letakart tepsire fektetjük, és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.

Megpucoljuk a krumplit, majd sós vízben forrásig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit szikkadni. Utána keverőtálba rakjuk, rászórjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát, olajjal vagy olvasztott zsiradékkal átkeverjük. Átöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180-200 fokon körülbelül 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Céklával sült oldalas hasábban sült édesburgonyával

kaloria 340 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink