Sörben pácolt tarja, serpenyős burgonyával

Mándityné Huszka Beáta gyakran készíti a következő húsételt. Nagyon gyors, egyetlen hátránya, hogy előző nap be kell pácolni a húst. De több gond már nincs vele, a sörben megpuhult tarjaszeletek gyorsan megsülnek a serpenyőben. Annyira egyszerű az étel, hogy mellette még jut idő a kicsit összetettebb köret elkészítésére is.

Előző este bepácoljuk a tarjaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk. A sörbe belereszeljük a fokhagymát, és a tarjára öntjük. Lefedve a hűtőben tároljuk. Másnap a hússzeleteket kiszedjük a sörös pácból, a folyadékot alaposan leitatjuk róluk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a tarjaszeleteket hirtelen megsütjük rajta (vigyázzunk, ne süssük túl, ne száradjon ki). Ha kész, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a sörös páclével. Sűrű mártássá főzzük.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni, mert a pirításkor is puhul még. A burgonya főzővizébe tehetünk két gerezd fokhagymát, így még különlegesebb íze lesz. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben, kevés olajon megsütjük. Amikor félkész, hozzáadjuk a burgonyát, és kissé megpirítjuk. Közben a tojásokat felverjük, elkeverjük a tejföllel, végül fehér borssal (és ha szükséges sóval) ízesítjük. A keveréket ráöntjük a megpirított szalonnás krumplira, jól összekeverjük, és nagy lángon addig sütjük, míg a leve elsül, a krumplikat pedig szépen bevonja a tojásos tejföl.

Medvehagymás tarjaszeletek sült burgonyával

Rakott tarja paprikás mártással

kaloria 680 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink